PENGARAH DAAD MELAWAT I-PUTRA | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » PENGARAH DAAD MELAWAT I-PUTRA

PENGARAH DAAD MELAWAT I-PUTRA

5hb September 2022, i- PUTRA menerima kunjungan Dr. Guido Schnieders, Pengarah Perkhidmatan Pertukaran Akademik Jerman (DAAD) Pejabat Wilayah Jakarta. Objektif mesyuarat itu adalah untuk DAAD mempromosikan biasiswa yang mereka tawarkan kepada UPM, daripada pengajian biasiswa sepenuh masa dalam bahasa Jerman kepada aktiviti program mobiliti pelajar.

Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Timbalan Naib Canselor kami Prof Ismi Arif Ismail bersama Prof.Suhaimi Ab Rahman, Pengarah i-PUTRA, Dr.Amir Rizaaan Pensyarah kanan Fakulti Sains Komputer dan Teknologi, Puan Noraihan Noordin (Ketua daripada i-PUTRA), Puan Ida Suhaila (Ketua Penglibatan Global) dan Cik Nadia Zawani (Ketua Mobiliti).

Memandangkan Pelan Tindakan Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia 2021-2025 bertujuan untuk meningkatkan enrolmen pelajar dari luar negara ke Malaysia, adalah penting bagi Universiti Putra Malaysia untuk membentuk perkongsian merentasi negara jiran yang menyumbang secara langsung kepada pembangunan pengajian tinggi di Malaysia. Kami juga secara agresif mempromosikan UPM di peringkat antarabangsa kerana kami mempunyai produk berkualiti yang pelajar, pendidik dan pihak berkepentingan yang sesuai dengan keperluan mereka dan bergerak ke arah menjadi universiti berpangkat tinggi.

Pertemuan dua jam dengan Pejabat Wilayah Jakarta berakhir pada tengah hari dengan memastikan beberapa aktiviti yang berpotensi.

Tarikh Input: 30/09/2022 | Kemaskini: 30/09/2022 | sitiafiqah

SXEeIAU~