9 - 13 Mei: Program Latihan Antarabangsa Mengenai Inovasi Dan Inisiatif Pengurusan Moden (Sri Lanka - UPM) | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » 9 - 13 Mei: Program Latihan Antarabangsa mengenai Inovasi dan Inisiatif Pengurusan Moden (Sri Lanka - UPM)

SERDANG, 9 - 13 Mei. Pusat Antarabangsa Putra (i-PUTRA) telah membantu 25 perwakilan dari Sri Lanka bafi Program Latihan Antarabangsa mengenai Inovasi dan Inisiatif Pengurusan Moden. Perwakilan adalah dari pengurus pertengahan dan pentadbir kerajaan Sri Lanka.

Antara matlamat program ini adalah membolehkan pemikiran dan penglihatan yang luas dalam pengurusan sektor awam yang lebih baik, pendedahan kepada perbatasan antarabangsa dalam teknologi dan perkhidmatan di sektor awam, mengubah aliran kerja rutin dan membuka idea untuk inovasi.

Lawatan pendedahan profesional direka bentuk untuk menawarkan pelbagai kelebihan, jauh melebihi maklumat. Perjalanan fizikal bercampur dengan perhatian intelektual mencipta platform perkongsian pengetahuan yang kondusif, pemahaman umum tentang trend, jalinan hubungan yang lebih baik, komitmen terhadap pendekatan baru dan persahabatan untuk rangkaian masa depan.

"Peluang untuk berada dalam persekitaran secara fizikal, dapat mengenali mereka yang berkepentingan, memahami budaya dan pencapaian mereka pastinya akan memberi inspirasi untuk melahirkan pendekatan dan inisiatif baru," Encik Nihal Gunasekara Okanda Watthage, Pesuruhjaya Jabatan Hasil Dalam Negeri .

Tarikh Input: 23/05/2018 | Kemaskini: 07/10/2018 | azlida_jamil

SXETIAq~