PUSAT ANTARABANGSA PUTRA MENGALUKAN KEDATANGAN STAF SANGKUTAN SEMESTER PERTAMA 2022/2023 | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » PUSAT ANTARABANGSA PUTRA MENGALUKAN KEDATANGAN STAF SANGKUTAN SEMESTER PERTAMA 2022/2023

Pada bulan September, UPM mengalu-alukan kedatangan Dr Mohamed Fikry Mohamed Ahmed Ibrahim ke Universiti Putra Malaysia untuk penempatan kakitangan dari Universiti Benha. Beliau disambut oleh En Razif Abdul Razak dari Visa and Pass dan Puan Ida Suhaila Md Tahir dari Global Engagement.

Penglibatan kakitangan beliau bermula dari 29 September 2022 hingga 27 Februari 2023 di Institut Penyelidikan Produk Halal di bawah seliaan Prof. Ir. Dr Yusniza Yusof. Objektif staf sangkutan ialah untuk membangunkan penyelidikan mengikut garis masa dan peristiwa penting, menulis dan menerbitkan penyelidikan berimpak tinggi dan mematuhi program penyelidikan oleh institut.

Staf sangkutan adalah sebahagian daripada pelan strategik kedua Universiti Putra Malaysia iaitu Mewujudkan Hab Penyelidikan dan Inovasi yang Menjana Nilai Berdasarkan Ekosistem Lestari dan Menjadi sebuah institusi yang membudayakan penyelidikan lanjutan. Staf sangkutan sejajar dengan pelan tindakan Kementerian Pengajian Tinggi 2021-2025. “KPT mengalu-alukan sebarang cadangan kerjasama dalam bidang pengajian tinggi yang akan membawa manfaat bersama,” tambah Datuk Seri Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi, Malaysia. Staf sangkutan akan meningkatkan kerjasama antara dua universiti antara Universiti Benha dan Universiti Putra Malaysia

Kami berharap Dr Mohamed Fikry Mohamed Ahmed Ibrahim menikmati program staf sangkutan di Universiti Putra Malaysia dan secara keseluruhannya di Malaysia.

Tarikh Input: 30/09/2022 | Kemaskini: 30/09/2022 | sitiafiqah

SXETQA2~