Ujian Perintis Fasa 1 I-PUTRA MAS | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » Ujian Perintis Fasa 1 i-PUTRA MAS

Ujian Perintis Fasa 1 i-PUTRA MAS

SERDANG, 11 Oktober – Pusat Antarabangsa Putra (i-PUTRA), Management & Analytical System (MAS) Ujian Perintis Fasa 1 telah dijalankan di kaunter visa dan pas. Ujian ini bertujuan untuk memberikan penyelesaian yang lebih baik untuk pengurusan data visa dan pas, analisis, pengesahan dan keselamatan. i-PUTRA sedang berada didalam peringkat untuk melaksanakan sistem MAS dan berharap supaya sistem ini dapat digunapakai sepenuhnya pada akhir Oktober 2017.

i-PUTRA telah mendapat maklumbalas positif daripada wakil pelajar dari pelbagai negara. Berdasarkan maklum balas, skala purata untuk tahap keberkesanan sistem berkenaan dengan peningkatan proses visa dan pas adalah sangat memuaskan. Lebih-lebih lagi, para pelajar juga berpuas hati dengan sistem MAS dan beberapa pengubahsuaian perlu dibuat supaya sistem dapat berfungsi dengan baik.

Tarikh Input: 16/10/2017 | Kemaskini: 16/10/2017 | azlida_jamil

SXEUCAb~