Permohonan Pembaharuan Pas Tanggungan | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» VISA & PAS » PAS TANGGUNGAN » Permohonan Pembaharuan Pas Tanggungan

Permohonan Pembaharuan Pas Tanggungan

PERMOHONAN UNTUK PEMBAHARUAN PAS TANGGUNGAN

Permohonan lanjutan pas tanggungan boleh dikemukakan bersama dengan permohonan lanjutan pas pelajar.

NOTA PENTING

1. Bagi kanak-kanak berumur 7 tahun dan ke atas, sila dapatkan surat sokongan dari Sekolah Antarabangsa/Kedutaan.
  2. Tanggungan diwajibkan mempunyai pasport sendiri. Jika ahli keluarga dinyatakan dalam pasport yang sama, surat dari kedutaan yang menyatakan individu didalam pasport tidak boleh dipisahkan dari pasport. Surat mesti dilampirkan bersama dengan permohonan itu.

BAGAIMANA UNTUK MEMOHON LANJUTAN PAS TANGGUNGAN

SENARAI SEMAK PERMOHONAN LANJUTAN PAS TANGGUNGAN

Nota:

1. Senarai semak ini adalah untuk permohonan SATU PAS TANGGUNGAN SAHAJA. Penambahan pasport akan memerlukan jumlah salinan yang sama.
  2. Bagi bayi yang dilahirkan di Malaysia, sila mohon pas tanggungan dalam tempoh 3 bulan dari tarikh kelahiran.
  3. Dokumen yang TIDAK mematuhi spesifikasi dianggap tidak lengkap dan akan ditolak.
  4. JANGAN menggunakan dawai kokot untuk dokumen dan foto anda.
  5. Gunakan klip kertas sebaliknya.
  6. Sila nombor semua salinan pasport halaman untuk mengelakkan kehilangan halaman dan kelewatan pada EMGS.

Kemaskini:: 31/05/2018 [azlida_jamil]

PERKONGSIAN MEDIA