28 September: NISWP 2nd Wave | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » 28 September: NISWP 2nd Wave

28 September: NISWP 2nd Wave

SERDANG, 28 September - Bagi menyediakan setiap pelajar antarabangsa yang masuk ke UPM kepada persekitaran yang baharu, i-Putra sekali lagi melaksanakan NISWP untuk semester ini, menjadikannya yang pertama seumpamanya. NISWP2 diadakan untuk memberikan maklumat yang seharusnya yang akan membantu para pelajar yang tidak dapat menghadiri sesi NISWP sebelumnya pada awal semester ini. Program orientasi telah diadakan pada 28 September 2018 (Jumaat). Secara keseluruhan, terdapat 86 orang pelajar yang menghadiri sesi NISWP kali ini.

Pada hari pertama, program itu diadakan di Dewan Kuliah 4 (DK 4), bersebelahan i-Putra. Program ini bermula dengan sesi pendaftaran pada jam 9.30 pagi dan berakhir tidak lama selepas itu pada jam 1 petang. Slot program memberi tumpuan kepada menyediakan pemahaman sistem pentadbiran, pengurusan pembelajaran, pendedahan kepada peraturan dan budaya persekitaran kampus yang juga merupakan objektif program.

Untuk mencapai matlamat ini, penceramah dari bahagian akademik UPM dan i-Putra telah dijemput. Penceramah yang diundang termasuklah En Abdul Razif dari Bahagian Visa dan Pasport i-Putra, Puan Saliza Mustafa, Ketua Bahagian Pentadbiran i-Putra dan Tuan Haji Rosdi Wah dari Bahagian Bahagian Akademik UPM.

NISWP2 dirasmikan oleh Profesor Madya Dr Noritah Omar, Timbalan Pengarah Pusat Antarabangsa UPM. Dalam ucapan pembukaannya, Dr. Noritah turut mengambil peluang untuk memperkenalkan latar belakang UPM. Beliau juga mengambil peluang untuk mengucapkan selamat maju jaya kepada semua peserta yang hadir.

Tarikh Input: 07/10/2018 | Kemaskini: 08/10/2018 | azlida_jamil

SXFLLAP~