LAWATAN PENANDA ARAS DAN MEMBANGUNKAN KERJASAMA MASA DEPAN DENGAN UNIMAS MELALUI MOBILITI DAN EDUTOURISM | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » LAWATAN PENANDA ARAS DAN MEMBANGUNKAN KERJASAMA MASA DEPAN DENGAN UNIMAS MELALUI MOBILITI DAN EDUTOURISM

Selasa, 5 Julai 2022, i-PUTRA berpeluang mengadakan lawatan penanda arasan dengan pejabat UNIMAS Global dan membincangkan meneroka potensi kerjasama antara kedua-dua institusi dalam memanfaatkan pelajar antarabangsa & tempatan sedia ada untuk program khas (pertukaran pelajar, Edutourism, pertukaran kakitangan dll), perkongsian amalan terbaik universiti untuk menyepadukan pelajar antarabangsa dan tempatan, dan menggalakkan interaksi antara budaya.

Menerima pasukan i-PUTRA ialah Cik Ivy Rigar (Ketua Unit Mobiliti dan Perhubungan Antarabangsa), Encik Boniface Banta (Ketua Pengantarabangsaan dan Hubungan Strategik), Encik Mohd Ilham Abdullah (Ketua Unit Hal Ehwal Pelajar Antarabangsa), Cik Carlina Natalia (Ketua Unit Pengambilan Pelajar Antarabangsa), Pn. Noor Azfa Sheblee (Penolong Pegawai Tadbir, Mobiliti dan EduTourism).

Lawatan penanda aras kemudian diteruskan dengan lawatan ke pusat penyelidikan berpotensi UNIMAS, arena sukan, dan lawatan kampus komprehensif. Sungguh mengagumkan melihat kemudahan yang disediakan oleh UNIMAS untuk pelajar tempatan dan antarabangsa di mana kami boleh belajar dan menambah baik perkhidmatan kami. Lawatan itu turut ditambah dengan penerangan ringkas mengenai lawatan kampus seperti kegunaan, tujuan dan sejarah bangunan tersebut. Ia membuatkan kita lebih faham tentang kampus.

Tarikh Input: 31/07/2022 | Kemaskini: 31/07/2022 | sitiafiqah

SXEaQA7~