FAREWELL CEREMONY FOR SEMESTER EXCHANGE MOBILITY STUDENTS (SEM 2 2021/2022) | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » FAREWELL CEREMONY FOR SEMESTER EXCHANGE MOBILITY STUDENTS (SEM 2 2021/2022)

FAREWELL CEREMONY FOR SEMESTER EXCHANGE MOBILITY STUDENTS (SEM 2 2021/2022)

Isnin, 25 Julai 2022, i-PUTRA telah mengadakan Majlis Perpisahan bagi meraikan pertukaran pelajar mobiliti Inbound (semester 2 2021/2022). Majlis ini telah diadakan di Bilik Aktiviti, i-PUTRA dan dihadiri oleh 31 pelajar mobiliti inbound dari pelbagai negara seperti Perancis, Indonesia, Jepun, Korea, Jerman dan banyak lagi. Pada majlis tersebut, turut diadakan sesi penyampaian sijil, sesi perkongsian dan persembahan oleh Persatuan Buddies UPM.

"Pendidikan dan pertukaran budaya adalah pengalaman paling berharga yang boleh digunakan oleh pelajar sepanjang hayat kerjaya mereka" - kata Cik Nadia Zawani dari Seksyen Mobiliti, i-PUTRA. Selain itu, i-PUTRA juga memfokuskan untuk melahirkan graduan berkualiti yang mampu menjadi peneraju yang mendapat permintaan tinggi dalam pasaran semasa. Majlis perpisahan ini amat bermakna bagi pelajar dalam menyebarkan mesej positif mengenai UPM kepada rakan-rakan mereka. UPM mempunyai pelbagai kursus pengajian yang menjadi aset penting sebagai hab pendidikan.  Majlis perpisahan ini juga merupakan salah satu program rasmi i-PUTRA bagi memberi penghargaan kepada pelajar mobiliti selepas mereka berjaya menghabiskan program pengajian di UPM. Pelajar mobiliti juga telah berkongsi pengalaman positif mereka bersama UPM amnya dan Malaysia secara keseluruhan.

Bagi pihak UPM, i-PUTRA mengucapkan terima kasih kepada semua pelajar mobiliti kerana memilih UPM sebagai destinasi hub pengajian mobiliti mereka. Dengan semua kenangan hebat yang diukir; ini akan memulakan pengalaman hidup baru bagi pelajar yang belajar di Malaysia. Di i-PUTRA, kami komited dan sentiasa memberikan perkhidmatan yang lebih baik dan pengalaman baharu kepada pelajar.

Tarikh Input: 31/07/2022 | Kemaskini: 01/08/2022 | sitiafiqah

SXEaQA4~