KERJASAMA PENGANTARABANGSAAN BERSAMA UPMKB | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » KERJASAMA PENGANTARABANGSAAN BERSAMA UPMKB

KERJASAMA PENGANTARABANGSAAN BERSAMA UPMKB

Isnin, 4 Julai 2022 - Delegasi i-PUTRA yang diketuai oleh Prof. Suhaimi Ab Rahman, Pengarah diikuti oleh Puan Noraihan Noordin, Ketua i-PUTRA, Encik Razif Abdul Razak, Ketua Seksyen Visa dan Pas dan Cik Nadia Zawani Hussin, Ketua Seksyen Mobiliti telah mengadakan lawatan rasmi ke kampus Bintulu UPM untuk membincangkan mengenai Pengantarabangsaan dan EduTourism UPM melalui program mobiliti.

Dalam lawatan tersebut, i-PUTRA mengambil peluang mengadakan perbincangan bersama Prof. Dr. Shahrul Razid Sarbini, Pengarah Kampus UPMKB secara lebih terperinci mengenai program mobiliti di UPMKB dan juga memberi taklimat mengenai pengantarabangsaan bersama penyelaras mobiliti di sana. Sesi yang membuahkan hasil telah membawa kepada lebih banyak peluang dan potensi yang boleh dijalankan untuk menyokong visi dan misi universiti untuk menjadi universiti terkenal di peringkat antarabangsa.

Cik Nadia Zawani Hussin, Ketua Seksyen Mobiliti menambah melalui lawatan ini kami berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam penyelarasan mobiliti serta berusaha menggalakkan pelajar antarabangsa untuk belajar di sini. Keutamaan kami adalah untuk memastikan bukan sahaja pelajar antarabangsa di timur tetapi juga di semenanjung barat Malaysia. Untuk itu, UPM akan meletakkan dirinya sebagai universiti terbaik di Malaysia dan seterusnya di Asia Tenggara. Kami berharap lebih ramai pelajar akan berminat untuk belajar di sini. Jika diperhatikan bahawa UPMKB mempunyai pelbagai program pengajian terbaik mereka iaitu Sarjana Muda Bioindustri, Sarjana Muda Perhutanan, Sarjana Muda Akuakultur, Sarjana Muda Industri Kimia, Diploma Perikanan, Diploma Sains Komputer dan banyak lagi.

Lawatan ini telah mencapai objektif kerana melalui perbincangan yang telah dijalankan, UPM mengambil pendekatan yang produktif ke arah memperluaskan aktiviti dan program i-PUTRA secara keseluruhan.

Tarikh Input: 31/07/2022 | Kemaskini: 31/07/2022 | sitiafiqah

SXEUFAR~