MENJALIN HUBUNGAN ANTARABANGSA ANTARA UNIVERSITI OULU FINLAND DAN UPM | Pusat Antarabangsa (i-PUTRA)
» BERITA » MENJALIN HUBUNGAN ANTARABANGSA ANTARA UNIVERSITI OULU FINLAND DAN UPM

MENJALIN HUBUNGAN ANTARABANGSA ANTARA UNIVERSITI OULU FINLAND DAN UPM

7 September 2022, i-PUTRA menerima kunjungan hormat dari Universiti Oulu (OU) Finland. Objektif lawatan adalah untuk menanda aras kemudahan pejabat antarabangsa UPM dan membincangkan program mobiliti pelajar yang berpotensi. Mewakili OU ialah Dr. Kari Kumpulainen, dan diiringi oleh Dr. Raimo Salo Dato' Dr. Mehander Singh. Menerima tetamu kehormat adalah Prof Dr Suhaimi Ab Rahman, Puan Noraihan Noordin, Puan Ida Suhaila Mat Tahir dan Cik Nadia Zawani Hussin dari i-PUTRA.

"Lawatan dari universiti lain ke Universiti Putra Malaysia akan meningkatkan kerjasama dan manfaat bersama antara universiti. Kami juga berharap universiti lain akan berminat untuk bekerjasama dengan kami dari segi program mobiliti pelajar, staf sangkutan, sangkutan penyelidikan, program dwi-ijazah dan sebagainya. Kelebihan daya saing kami sebagai sebuah universiti ialah lokasi kami yang strategik, pengangkutan kami seperti ketersediaan bas MRT, KTM dan RapidKL, harga mampu milik dan paling penting kedudukan kami. Malah di Malaysia, kami berada di tempat ketiga dalam kalangan negara ASEAN dalam pendaftaran Sarjana dan PhD", tambah Puan Ida Suhaila dari Seksyen Jalinan Global.

Objektif lawatan adalah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan Pusat Antarabangsa Putra seperti visa dan pas, pengendalian pertukaran pelajar, dan pasukan pentadbir dan pengurusan kami. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pelawat apabila melawat i-Putra dari Universiti Oulu, Finland. Kami berharap untuk mempunyai lebih ramai pelawat tidak lama lagi.

Tarikh Input: 30/09/2022 | Kemaskini: 30/09/2022 | sitiafiqah

SXEaPAr~